donderdag 6 september 2012

Dag 7: Wolwedans

Tegen de tijd dat we Wolwedans Dune Lodge bereikten was het half vijf. We werden hartelijk ontvangen met een fris glaasje bubbels en rondgeleid. Het zag er allemaal geweldig uit en bij ons eigen verblijf voelden we ons ook meteen thuis: een smaakvol ingerichte luxe tent met alle comfort, een veranda aan de voor- en achterzijde met ligstoelen, plantjes, bomen en vogeltjes: desert's paradise! 
We hadden een upgrade van het Camp naar de Lodge gekregen en we zouden er volop van gaan genieten! Het was ook heerlijk om nog even op onze veranda in alle rust van de ondergaande zon te kunnen genieten en bij te komen van een hele dag onderweg zijn. Het was een mooie, maar wel lange en soms ook inspannende tocht geweest. Van anderen heb ik overigens begrepen dat de autorit van Windhoek naar Wolwedans nog wel iets meer uithoudingsvermogen vergt en ook meer tempo om voor donker (winter!) binnen te zijn.









Onze weermannen zouden wel raad weten met dit soort wolken, maar ook Uska : hij voorspelde wind en zou gelijk krijgen. 


De achterveranda bood een wijds uitzicht rondom en daar  kleurde de zon de bergen nog even rood op, voor ze om half zes definitief verdwenen was. Diep ademhalen en heel stil genieten van dit prachtige schouwspel.




Bij Wolwedans verzamelt men de gasten graag met een glaasje van de bar rond de vuurkorf , maar de wind was al heel aanwezig en het was al zo koud dat de lounge binnen meer in trek was. En daar troffen we het jonge Franse stel van Fish River Canyon. Een leuk weerzien, een gesprek kwam snel op gang en toen we bij het diner ook bij elkaar aan tafel bleken te zitten, samen met een Duits echtpaar van onze leeftijd, was dat goed voor een bijzonder geanimeerde avond bij een voortreffelijk diner. De jonggeliefden waren op huwelijksreis en hadden dit reisje kort tevoren pas gepland. Een bezoek aan Sossusvlei paste niet meer in hun programma en dat hebben ze opgelost door een rondvlucht de volgende morgen vroeg vanaf Wolwedans over Sossusvlei te regelen. Het Duitse echtpaar zou samen met ons de dagexcursie doen. Dus: allemaal vroeg naar bed en morgen vroeg weer op!
                                                                                            Een koude zonsopkomst vanuit een warm bed >>>>

Geen opmerkingen: