woensdag 5 september 2012

Dag 2: Windhoek

 

Elegant Guesthouse ligt iets buiten het centrum en is vanaf de luchthaven gemakkelijk te bereiken. Rond half twaalf kwamen we daar aan. We werden vriendelijk ontvangen en uitgebreid geïnformeerd over parkeren, winkels en restaurants in Windhoek om ons verblijf maar zo aangenaam mogelijk te maken. Later kwam "Tweetie" van Wilderness Safaris om bij een kopje koffie onze reisdocumentatie te completeren en nog wat aanvullende informatie en tips te geven. Prima geregeld!
De middag benutten we om de stad een beetje te verkennen. Met een stop bij de bekende Christuskirche van Windhoek maakten we meteen kennis met de persoonlijke parkeerservice en verkooptechnieken van de plaatselijke bevolking, maar we hebben hen teleurgesteld en de auto meer in het centrum geparkeerd tegenover het Arts-and-Craft-center. Ook daar bleken mensen inventief om aan inkomsten te komen. Parkeerwachten inden het geld in plaats van de onklaar gemaakte parkeerautomaten. Zo gaat dat hier en voor een redelijk bedrag staat je auto veilig.


Een heerlijke salade met een glas witte wijn om onze vakantie te vieren op het terras van Balalaika @the Zoo bood meteen uitzicht op het gemoedelijke leven in het naastgelegen park, waar op gegeven moment ook een Himbavrouw met kind op haar rug passeerde.  Traditie en de moderne tijd kunnen hier blijkbaar moeiteloos naast elkaar bestaan. Overigens was het de enige traditonele uiting die we die middag tegenkwamen als je de straatverkopen niet meerekent. Wij hebben in deze korte tijd Windhoek vooral als een moderne stad ervaren - de gebouwen een vreemde mengeling van oud-Duits, Afrikaans en modern zakelijk, soms hoogbouw; straatverkopen en moderne winkels een aardige mengeling, het straatleven is relaxed en levendig. Voor toeristen: veilig maar wel op je spullen passen.


 


Meteorieten-Brunnen


In de Guesthouse waren we gewezen op een nabijgelegen winkelcentrumpje en daar hebben we op de terugweg naar ons logeeradres een flinke hoeveelheid water, wat frisdrank en snacks ingekocht. Joe's Beerhouse en restaurant bevindt zich naast het winkelcentrum en daar had de receptioniste al voor ons gereserveerd. Stoere tent en ongedwongen sfeer, waar we aan tafel werden gezet tussen een Duits echtpaar en twee Japanse jongens. Contact is dan snel gelegd en mensen die op reis zijn hebben altijd gespreksstof. Tussendoor lieten we ons de koedoesteak goed smaken. Vroeg in bed, heerlijk geslapen!

 Joe's Beerhouse en restaurant


Geen opmerkingen: