woensdag 5 september 2012

Dag 3: naar Kalahari Anib Lodge

Donderdagochtend, 2 augustus. De afstand naar Mariëntal bedroeg ongeveer 330 km, grotendeels over de B1, d.w.z. asfalt. Zonder haast zijn we dan ook iets over negenen uit Windhoek vertrokken.


Onderweg hebben we regelmatig al rijdend foto's gemaakt, niet omdat je dan van die mooie plaatjes krijgt, maar om bepaalde indrukken vast te leggen zonder overal en om de haverklap te stoppen. Door de voorruit geeft dat wat onnatuurlijk groenige kleuren, maar door een geopende zijruit levert het een soms wat bewogen, maar wel naturel beeld op.



Overal vormen lage hekwerken een afscheiding tussen berm en weg en het achtergelegen land, waar we vaak geiten en/of schapen zagen grazen, soms koeien. Een enkele keer waren er bavianen in de berm. Het is één lange, onafzienbare weg die naar het zuiden voert door een niet spectaculair of bijzonder afwisselend landschap. Maar het reed wel vlot over asfalt.



Een paar kilometers voor Mariëntal voert de C20 oostelijk naar de Kalahari en na de toegangspoort, via een rode zandweg, geflankeerd door gele dorre grassen en doornige struiken vol vogels, bereikten we Anib Lodge nog voor de klok van enen. Na een fris welkomstdrankje werden we wegwijs gemaakt en naar onze lodge gebracht.

Common Fiscal/Fiscal Shrike / Fiskaallaksman



De lodges liggen in een mooi en goed verzorgd park, waar een grote variëteit aan bomen en bloemen in combinatie met watersproeiers vele vogels trekt. In een grote boom vlak voor de huisjes was een enorm nest van Sociable Weavers, die af en aan vlogen om met elkaar verder aan de behuizing te werken. Ik kon voorzichtig heel dichtbij komen zonder dat ze zich gestoord voelden.



sociable weaver


In het huisje naast ons bleek toevallig een Duits echtpaar te zitten, dat we van de vliegreis herkenden. Zij waren rechtstreeks van het vliegveld naar hier gereden, vermoeiend, maar hadden daardoor wel twee nachten om van Anib Lodge en omgeving te genieten. We zouden hen in Aus weer tegenkomen en dit soort ontmoetingen zijn leuk, ook om ervaringen uit te wisselen.

Onze vroege aankomst bood voldoende gelegenheid voor een lekkere saladelunch en een uitstapje in het veld rondom het park, voordat we aan de Sundowners drive zouden deelnemen. Het veld bleek bijzonder vogelrijk en rond een klein waterbekken was het een drukte en gekwetter van jewelste. Aangetrokken door het water dook ineens een wrattenzwijn uit het hoge gras op. Ik schrok net zo hard van het beest als hij van mij; hij nam de kuierlatten. En er bleek meer klein voetvolk aanwezig.

whitebacked mousebird/witkruismuisvogel

Pririt Batis (f) / Priritbosbontrokkie


 
Namaqua Dove




 


white-browed sparroweaver/koringvogel


Marico Flycather

crimson-breasted shrike (Rooiborslaksman)


                                                                                                                  Ga mee op safari in de Kalahari

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie foto's van die vogels. Hopelijk zien wij die ook in juni 2014. Prachtig deze blog, met heel veel info. Bedankt. Thierrylandtgmail.com

R&R.Reizen zei

Fijn dat je plezier hebt beleefd aan ons blog en we wensen jullie veel genieten op jullie eigen reis!