donderdag 13 september 2012

Dag 9: naar Sesriem



De snelweg naar Sesriem! 

Het eerste deel van de reis voerde nog door het NamibRand park: veel wild en nagenoeg geen hekken. Dan kan het gebeuren dat je moet inhouden voor overstekende jakhalzen of -  iets sneller en onberekenbaarder - springbokken.
Dat is natuurlijk geen straf...
In de verte bij de rode duinen een grote kudde oryx


Een groepje springbokken stak van rechts over om zich naar de kudde in de verte te begeven.



Een jakhals was overgestoken en daardoor ontdekten we nog twee andere.


En hoewel het hoogseizoen is en dit een belangrijke verbindingsweg is tussen toeristische trekpleisters, passeerden we maar zo nu en dan andere auto's om de weg dan weer helemaal voor ons alleen te hebben. 

Tegen enen bereikten we Sesriem. Niet te missen. Op een kruispunt van wegen die enerzijds de toegang tot Sossusvlei vormen, anderzijds naar de C19 leiden, bevindt zich een groot en modern tankstation, in goed gezelschap van een flinke winkel (met verswaren als groenten en fruit) en een café. Iedere passant  of gast in deze omgeving komt hier de noodzakelijke inkopen doen en ook wij konden in onze bescheiden behoeften voorzien. 
Fijn, want we zouden voor 2 nachten verblijven in het Desert Camp, dat hoort bij Sossusvlei Lodge. Desert Camp is eenvoudig: aan weerskanten van een centraal gelegen receptie en bar met een klein zwembadje liggen een stuk of 10 tenthuisjes, compleet maar eenvoudig ingericht: er is geen roomservice (je kunt wel schone handdoeken bij de receptie aanvragen), voor ontbijt en restaurant ga je naar de Lodge; de kamer heeft een bed en een bankje en op de veranda moet je het doen met een picknicktafel. Maar daar is weer wel een keukenblok met ruime koelkast en een barbecue voor iedereen die liever zichzelf bedruipt dan van het restaurant van Sossusvlei Lodge gebruik te maken.


Desert Camp ligt eigenlijk middenin een grote grasvlakte, omringd door bergen. Wij vonden het heerlijk om hier de middag en avond in alle rust door te brengen. Daarom hebben we voor de eerste avond meteen bij aankomst een barbecuepakket besteld, tegelijkertijd met een ontbijtmand voor de volgende ochtend - maar dat komt later. Nu installeerden we ons met verse broodjes, fruit en een koel drankje op de veranda in het zonnetje: heel heel aangenaam!

Gabar Goshawks of Witkruissperwers op z'n Zuid-Afrikaans, hebben we overal in Namibië gezien, vaak in een boom aan de kant van de weg, uitkijkend over de open velden op zoek naar een prooi. Dit exemplaar zat in de boom naast onze tent, toen we daar aankwamen. Prachtig dichtbij voor een mooie foto.

Hadden we gedacht in alle rust te kunnen lunchen? Dan kwamen we bedrogen uit: we zaten nog niet of de mussen kregen er lucht van en kwamen met hele zwermen tegelijk aanvliegen: wwoessjj om je oren en een gekwetter van jewelste! Ze zaten in de boom, ze hipten in het zand, ze schuifelden dichterbij op het terras, ze schoven aan op de bank en de tafel, ze bevolkten de barbecue, kortom het was een mus-t om te voeren en het was erg gezellig!


  braaimus

brandmussen

randmussen


....en ik dan? 







Rechts: 
Familiar chat / gewone spekvreter

                                                                           


Het was erg fijn om die middag even niets te hoeven. Natuurlijk heb ik nog wel wat rondgescharreld met de camera en er zijn hier ook wandelpaden, maar zodra we in het veld kwamen, kregen we veel last van irritante vliegen. Deet helpt wel, maar wij zijn er niet echt meer op uitgetrokken. Dit was voor ons overigens de uitzondering op de regel, want verder hebben we tijdens de hele vakantie nauwelijks vliegen of muggen opgemerkt. Dankzij winter en wind, neem ik aan. 


Nog eens: Familiar chat / gewone spekvreter veel gezien, hier op de grond, vaak in struikgewas 




Ook nu weer een prachtige zonsondergang




In Desert Camp werd het hele braaipakket, inclusief een grote kist met borden, bestek, bekers en alles wat we maar nodig konden hebben, aan huis bezorgd. Superservice!


We moesten hier echt buiten eten, maar op de veranda waar de middagwarmte nog hing, ging dat nog goed. Het waaide maar een beetje, waardoor het ook lang zo koud niet was als in Aus.
Die nacht zouden we het echter wel koud hebben. Geen warme dekbedden en kruiken, maar dunne dekens, nauwelijks voldoende. De volgende nacht zijn we met sokken aan naar bed gegaan!

                                                             Morgenochtend vroeg op voor onze tocht naar Sossusvlei!



Geen opmerkingen: