woensdag 31 oktober 2012

Dag 20: Okaukuejo


We zijn gisteren de dag geëindigd met neushoorns en vandaag begonnen met neushoorns:
om kwart voor zeven struinde dit exemplaar ons blikveld binnen. Stoer in z'n eentje. Beter licht! Kort hierna was de poel weer verlaten en zijn wij eerst naar het ontbijtbuffet gegaan. Buffetten zijn zelden bijzonder en dat geldt ook voor dit restaurant, maar alles was wel prima in orde.

Van het Zuid-Afrikaanse echtpaar in Wolwedans hadden we de tip gekregen om Okaukuejo niet te vroeg te verlaten. Zij waren hier een week geweest en hadden geconstateerd dat je er bijna de klok op gelijk kon zetten dat rond 9 uur alle dieren naar dit waterpunt zouden komen. Op deze ochtend klopte dat in ieder geval helemaal en het aantal zebra's zou dit keer in de statistieken domineren.



Verrassend was de rust waarin de dieren zich voortbewogen. Een constante stroom kwam vanuit het veld naar het water, laafde en verfriste zich, om de plaats weer te verlaten en ruimte te maken voor de volgenden, als op afspraak. Wat dat betreft hadden we hier eenzelfde soort ervaring als in Okondeka, een dag eerder: alsof er iemand de regie voerde.




Alles en allen in goede orde, maar het is niet altijd pais en vree!
 Twistin' in the pool?

Zebra's zijn "dieren waar een streepje doorheen loopt" is niet bijster origineel opgemerkt en meer iets voor een AH-plaatjesactie. Datzelfde geldt voor de gedachte die bij me opkwam toen in deze jonge zebra zag: de inkt is uitgelopen. Maar ja, het omschrijft vrij treffend het beeld, nietwaar? Later op de dag hebben we er nog zo een gezien, dus blijkbaar kan er genetisch of anderzijds wel eens iets misgaan met de streepjescode.




Het waterbekken is niet zo groot, maar de een kwam en de ander ging, sommige groepjes bleven aan het randje keurig drinken, andere doken er tot hun middel in, het ene moment was het vol en het volgende moment was er weer ruimte genoeg. Veel zebra's, kleine groepjes springbokken evenals oryx, een enkele gnoe, een familie koedoes en vogels - vooral duiven en een enkele eend die zich tussen de badgasten waagde.......






Tja, en dan ineens heb je het hele bad bijna voor je alleen.....


Half tien, tijd om onze spullen te pakken, uit te checken en weer op pad te gaan.


Geen opmerkingen: