zondag 28 oktober 2012

Dag 18: selfsafari middag: olifanten en giraffen

Burchell's Courser

Deze middag hebben we in ruim 1,5 uur nog een keer eenzelfde rondje als vanochtend gereden, iets kleiner en iets sneller, niet meer ieder waterpunt aangedaan.
Van west Etosha zegt men dat de dieren er schuwer zijn, omdat ze nog niet aan veel bezoekers gewend zijn. Persoonlijk zou ik liever zeggen dat veel dieren hier wat meer op hun hoede zijn, iets meer afstand houden, hoewel dat lang niet altijd het geval was. Subtiel verschil in mijn gevoel.
De volgende twee dagen zouden we in de andere delen van Etosha merken dat de dieren daar inderdaad  veelal dichter te benaderen zijn, soms bijna binnen handbereik komen, bij wijze van spreken. Wij vonden de omstandigheden in het westen heel natuurlijk en het leek soms of we het hele gebied voor ons alleen hadden, zo weinig mensen zijn we tegengekomen en dat is echt fantastisch. Helaas hebben we ook deze middag weer geen neushoorns gezien noch katachtigen, maar dat wijten we niet speciaal aan schuwheid; we werden zelfs gewaarschuwd voor neushoorns, omdat je deze gemakkelijk op of langs de weg kunt aantreffen. Zulke ontmoetingen zijn altijd een kwestie van het juiste moment en de juiste plaats plus dan ook nog het zelf opmerken van dieren die zo gemakkelijk opgaan in de natuur, zelfs die grote jongens. Deze middag was er een grote kudde olifanten bij Dolomietpunt en die was niet over het hoofd te zien. Twee - zo te zien jonge - olifanten waren bezig met een rustig duw-en-trek-spelletje, de rest slurpte wat en hield zich nogal rustig. Nergens in Etosha hebben we trouwens zo vaak en zoveel olifanten gezien als in dit deel van het park. Ook dat kan het toeval van het moment zijn, maar misschien ook niet.








 

Rechtsboven een African grey Hornbill en linksonder een Northern Black Korhaan

 







Hee, weer olifanten:





Dit was echt de middag van de olifanten en de giraffen en omdat ik ze zo prachtig vind, nog wat foto's, warm van kleur door de ondergaande zon. En dit zijn er nog maar een paar! Meer foto's in de Etosha diaserie.









Geen opmerkingen: