maandag 19 november 2012

Dag 23: Waterberg Restcamp

Om een uur of elf waren we terug bij ons huisje. Een troep bavianen zat tegenover ons in de bomen aan de rand van het bos, een Southern White-crowned Shrike trok eveneens onze aandacht, evenals de vlinders die bij ons terras van een klein plasje water kwamen drinken. Wij lieten ons een kop koffie goed smaken. Ik scharrelde nog wat rond met de camera en Rob vermaakte zich met een kruiswoordpuzzel totdat er ineens een hele troep mongoose vanaf de huisjes en het grasveld kwam aangelopen. Er zijn hier verschillende soorten mongoose in het park, want vanmorgen was het de zwartgepluimde, dit zijn gestreepte mongoose en later de volgende dag zouden we zwarte zien. 
Een foto-impressie van flora en fauna binnen handbereik in het Waterberg Restcamp:

Southern White-crowned Shrike




 Grey Go-away-Bird/Grey Lourie





 Brown-crowned Tchagra/Rooivlerktjagra






 Banded Mongoose / Gebande Muishond




Het was inmiddels warm geworden en een goed moment om een poosje lekker te gaan luieren bij het zwembad. Dat ligt prachtig omsloten door bomen en een grasheuvel in het park, het water is niet helder en wel koud, maar werd desondanks niet alleen door vlinders en vogels, maar ook de gasten bezocht, onder wie - heel moedig! - Rob.

Er is altijd wel weer wat te beleven: een roodbekfazantje dat zich heerlijk wentelde en waste in het zand 


 en vreemde vogels van bijzondere pluimage (very english indeed!)



boven ons een paar Ruppell's Parrots   en een Grey Go-away-Bird/Grey Lourie


 Een fraai insekt trof ik ergens bij een afvoergoot aan, niet goed bereikbaar voor een betere foto. Met dat scherpgepijlde lijf oogt hij erg gevaarlijk.

Een Yellowbellied Greenbull zou volgens mijn boekje in deze omgeving niet voorkomen, maar deze vogel heeft wel alle kenmerken inclusief de rode ogen, die op een andere foto beter zichtbaar zijn. 












Deuren en ramen gesloten houden!
 Ook de gehelmde parelhoen bevolkt hier weiden en bosjes.


Geen opmerkingen: